ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα συνδράμει στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα συνδράμει στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
REUTERS/ YVES HERMAN

Ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο θα αποπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα από την Τουλόν στη νότια Γαλλία, για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας.

"Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έδωσε διαταγή σ' ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να αποπλεύσει από την Τουλόν την επόμενη εβδομάδα για να μεταβεί στο Αιγαίο, όπου επιχειρεί η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ", ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ένδειξη σχετικά με το πλοίο που θα αναλάβει αυτή την αποστολή, ούτε για την ακριβή ημερομηνία αναχώρησής του, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Αυτό το γαλλικό πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί, πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη δύναμη των τριών πλοίων χωρών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Της επιχείρησης της συμμαχίας ηγείται ο γερμανός υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν.

Χθες, Παρασκευή, στο τέλος της συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί πως η Γαλλία θα συμβάλει με ένα πολεμικό πλοίο στη διεθνή προσπάθεια με στόχο να εμποδιστεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ