ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο
Cem Ozdel/Turkish Foreign Ministry via AP, Pool

Στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της αναφορικά με το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο έμεινε και σήμερα πιστή η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Οι τουρκοκύπριοι δεν θα ξανακαθίσουν σε τραπέζι διαπραγμάτευσης, απλά για να συζητήσουν. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλαν στις πρόσφατες εκλογές», διεμήνυσε από το βήμα συνεδρίου ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος διπλωμάτης πρόσθεσε επίσης:

«Μην περιμένετε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιτυχίας για πρωτοβουλίες, οι οποίες μας αφήνουν εκτός παιχνιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια.

Οι δύο άντρες συζήτησαν τις συνθήκες που θα επέτρεπαν συνάντηση προσεχώς, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικες πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας ότι όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλητικές ενεργειες δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ