ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Έλον Μασκ ίσως βγήκε θετικός στον κορωνοϊό - Ίσως και όχι

Κορωνοϊός: Ο Έλον Μασκ ίσως βγήκε θετικός στον κορωνοϊό - Ίσως και όχι
Fabian Sommer/dpa via AP

«Εξαιρετικά κίβδηλα» χαρακτήρισε ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, τα τεστ κορωνοϊού, σε μία ακόμη στα όρια της συνωμοσιολογίας τοποθέτησή του αναφορικά με τον ιό που έχει μολύνει περίπου 53 εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο

«Συμβαίνει κάτι εξαιρετικά κίβδηλο» έγραψε ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού το βράδυ της Πέμπτης: «Σήμερα ελέγχθηκα τέσσερις φορές για covid. Δύο τεστ βγήκαν αρνητικά και δύο βγήκαν θετικά».

Ο δισεκατομμυριούχος διευκρίνισε ότι υποβλήθηκε σε μια σειρά από rapid τεστ αντιγόνων, τα οποία προσφέρουν αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά και είναι φθηνότερα αλλά λιγότερα αξιόπιστα σε σχέση με τα τεστ PCR.

Ο επικεφαλής της Tesla βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου αυτού τεστ, το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Ο 49χρονος Μασκ, έγραψε ότι εμφανίζει συμπτώματα ενός τυπικού κρυώματος, περιγράφοντάς το ως «τίποτα ασυνήθιστο μέχρι στιγμής».

Ο CEO έχει στο παρελθόν εμφανιστεί αρκετές φορές επικριτικός και καχύποπτος γύρω από την πανδημία, αμφισβητώντας την μεταδοτικότητα της ασθένειας και υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι μεγαλοποιημένα.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε προβλέψει ότι μέχρι τον Απρίλιο οι ΗΠΑ θα είχαν μηδενίσει τα νέα κρούσματα. Σήμερα περίπου 150.000 κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά στη χώρα.

Ο Μασκ έγραψε ότι τα τεστ αντιγόνων στα οποία υποβλήθηκε προέρχονται από την «BD», αναφερόμενος πιθανότατα στην Becton Dickinson. Η εταιρεία έλαβε επείγουσα έγκριση από τον FDA τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ