ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ αφήνοντας έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ αφήνοντας έναν νεκρό και δύο τραυματίες
REUTERS/Dan Himbrechts/AAP

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες είναι ο απολογισμός πυροβολισμών όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε εργοστάσιο που κατασκευάζει πινακίδες, στο Ινγκλμπερν κοντά στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αυτοκτόνησε ο οπλισμένος άνδρας που είχε οχυρωθεί σε εργοστάσιο στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε λίγο μετά την έξοδο από το κτίριο του εργοστασίου τριών ανθρώπων, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό της αστυνομίας.

[Νωρίτερα]

Τρεις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από λίγο από το εργοστάσιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες - που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί - ο δράστης είναι νεκρός.

[Νωρίτερα]

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο το πρωί της Δευτέρας μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Αμέσως ειδικές δυνάμεις έσπευσαν στο εργοστάσιο και ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν τον δράστη.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης βρίσκεται κρυμμένος στο εσωτερικό του εργοστασίου κι εκφράζει φόβους ότι κρατά ομήρους ενώ ένας άλλος έχει συλληφθεί. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο άνδρας που έχει συλληφθεί έχει άμεση σχέση με τους πυροβολισμούς.
συλληψη αυστραλια

REUTERS/Dan Himbrechts/AAP

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «ευαίσθητο σημείο».

Το Δεκέμβριο του 2014, ένας άνδρας που ισχυριζόταν ότι είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε 17 ομήρους σε καφετέρια του Σίδνεϊ επί 16 ώρες. Τελικά ο ένοπλος και δυο όμηροι σκοτώθηκαν με τον τερματισμό της ομηρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ