ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχεται την ήττα του - Χαρακτηρίζει στημένη την εκλογή Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχεται την ήττα του - Χαρακτηρίζει στημένη την εκλογή Μπάιντεν
AP Photo / Evan Vucci

Για πρώτη φορά μετά το πέρας της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχεται την ήττα του, με ανάρτησή του στο twitter, κάνοντας, όμως, λόγο για «στημένη εκλογή» του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Στο tweet που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό, ο Τραμπ έγραψε:

«Κέρδισε (ενν. ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν στημένες. Δεν επιτρέπονται παρατηρητές επί των ψήφων, η ψήφος προέκυψε από μια ιδιωτικών συμφερόντων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την Dominion, η οποία έχει κακή φήμη κι έναν άχρηστο εξοπλισμό που δεν πληρούσε καν τα προσόντα για το Τέξας (μια πολιτεία που την κέρδισα κατά πολύ!), από τα Ψεύτικα και Σιωπηλά ΜΜΕ και άλλους!».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο Τραμπ είχε γράψει στο twitter «Θα νικήσουμε», ενώ είχε κινηθεί εναντίον της προσπάθειας ανακαταμέτρησης των ψήφων στην Τζόρτζια, προωθώντας, παράλληλα, τις θεωρίες περί ατασθαλιών στα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το CNNi, ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας συνολικά 306 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 232 που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ

ekloges-hpa-xartis.jpg
Πηγή: CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ