ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αρνητικό το τεστ για τον Μπόρις Τζόνσον - Παραμένει σε απομόνωση

Κορωνοϊός: Αρνητικό το τεστ για τον Μπόρις Τζόνσον - Παραμένει σε απομόνωση
Φωτογραφία αρχείου Aaron Chown/PA via AP

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει σε απομόνωση σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών.

«Υπεβλήθη σε τεστ χθες και αυτό το τεστ ήταν αρνητικό αλλά, σύμφωνα με τους κανόνες, θα συνεχίσει να βρίσκεται οικειοθελώς σε απομόνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως είχε τεθεί σε αυτοκαραντίνα μετά από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το BBC, είχε προηγηθεί η συνάντηση του Τζόνσον με τον βουλευτή των Συντηρητικών Λι Άντερσον, διάρκειας 35 λεπτών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Μάλιστα, με ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο twitter, ο Τζόνσον ανέφερε: «Τα καλά νέα είναι ότι το σχέδιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τεστ και ανίχνευση (NHS Test & Trace) λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Τα κακά νέα είναι ότι με εντόπισαν και πρέπει να αυτοαπομονωθώ, γιατί κάποιος με τον οποίο ήρθα σε επαφή πριν από μερικές μέρες βγήκε θετικός στην Covid».

«Και δεν έχει σημασία που όλοι κάναμε κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε έχει σημασία που αισθάνομαι πολύ καλά. Δεν έχει καμία σημασία επίσης που είχα διαγνωστεί με την ασθένεια και είμαι γεμάτος με αντισώματα. Πρέπει να διακόψουμε την διάδοση του ιού και ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα είναι με την αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες όταν επικοινωνούν μαζί σας από το NHS», πρόσθεσε.

«Είμαι γεμάτος αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση γιατί δεν έχουμε μόνο αυτή την τεχνική για να διακόπτουμε την μετάδοση της Covid 19, αλλά έχουμε και δύο σημαντικά εργαλεία», συνέχισε αναφερόμενος στη δυνατότητα διενέργειας χιλιάδων μαζικών τεστ, αλλά και της προοπτικής του εμβολίου, για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα μπορέσουν να το διανείμουν σε όσους το χρειάζονται ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτή την ασθένεια», σημείωσε και υπενθύμισε τα τρία απαραίτητα μέτρα προστασίας -χέρια, πρόσωπο, απόσταση-, ενώ προέτρεψε όσους έχουν συμπτώματα να κάνουν το τεστ και να ακολουθήσουν τους κανόνες που θα τους ζητηθούν από το NHS, όπως θα κάνει και ο ίδιος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απευθύνεται στους πολίτες με κάθε μέσο επικοινωνίας και τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ