Πούτιν: Το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα προσδιορισθεί μελλοντικά
Ανανεώθηκε:
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα ορισθεί μελλοντικά και προς το παρόν διατηρείται το υπάρχον status quo.
«Πράγματι, ένα τέτοιο πρόβλημα υπάρχει, το καθεστώς του Καραμπάχ δεν έχει διευθετηθεί τελικά, συμφωνήσαμε στο ότι διατηρείται το status quo (σ.σ. η υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων), που υπάρχει σήμερα. Το τι θα γίνει περαιτέρω, είναι κάτι που επίκειται να επιλυθεί στο μέλλον, από τους μελλοντικούς ηγέτες, τους συμμετέχοντες μελλοντικά σ αυτή την διαδικασία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήματα ΜΜΕ για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η συμφωνία για τον Ναγκόρνο Καραμπάχ δίνει την δυνατότητα να εξομαλυνθεί η κατάσταση μελλοντικά, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, θεωρώντας ότι ο τερματισμός της αιματοχυσίας είναι το κύριο αποτέλεσμα των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις 9 Νοεμβρίου από τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ρωσίας και της Αρμενίας.
«Το πιο σημαντικό που πετύχαμε είναι να σταματήσουμε την αιματοχυσία» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.
«Στην πραγματικότητα νομίζω περισσότεροι», είπε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται για κινηματογραφική ταινία, αλλά για τραγωδία η οποία συμβαίνει στην ζωή με συγκεκριμένους ανθρώπους, συγκεκριμένες οικογένειες».
«Γι’ αυτόν τον λόγο ο τερματισμός της αιματοχυσίας είναι το κύριο αποτέλεσμα», είπε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι δεν κατάλαβε γιατί ο Πασινιάν απέρριψε τους όρους της επιστροφής των αμάχων προσφύγων στην πόλη Σούσα.
Το Αζερμπαϊτζάν μόνο του θα ορίσει, πού συγκεκριμένα στο κυρίαρχο έδαφος του θα εγκατασταθεί το κοινό κέντρο επίβλεψης (της κατάπαυσης του πυρός), δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το κέντρο θα χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να ελέγχει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε καθεστώς on-line.
Στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για τη σύνοδο της G20
09:25
Υπόθεση «Χωριάτικο»: Στη φυλακή και ο Ρίζος Ρίζος, ο γνωστός πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ
09:14
Κ. Χατζηδάκης: Θα προχωρήσουμε το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου
09:13
Τραγωδία στην Ισπανία: Ανθρώπινο λάθος ή κενά ασφαλείας; Τα 23 λεπτά πριν τη σύγκρουση και η εντολή
09:12