ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία, πάνω από 2 εκατ. κρούσματα μετρά η Γαλλία

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία, πάνω από 2 εκατ. κρούσματα μετρά η Γαλλία
Andrew Milligan/PA via AP

Οι βρετανικές κυβερνητικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 598 νέους θανάτους λόγω κορωνοϊού ο υψηλότερος αριθμός μετά τον Μάιο.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 20.051 νέες μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των δύο εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 από την έναρξη της επιδημίας, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Υπάρχουν 2.036.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου τονίζοντας ότι υπάρχει επίσης ένας αριθμός ρεκόρ 33.500 νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό, στη Γαλλία σήμερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 αυξήθηκε κατά 437 το τελευταίο 24ωρο για να ανέλθει σε 46.273, συνολικά, δήλωσε ο Σαλμόν.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ωστόσο ότι οι προσπάθειες μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς για την ανάσχεση της επιδημίας.

Συνολικά, πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα μετά την πρώτη καταγραφή της μόλυνσης στην ήπειρο στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται στις κατά τόπους υγειονομικές αρχές.

Οι 52 χώρες της περιοχής αποτελούν την πιο πληγείσα στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων. Ακολουθεί η Λατινική Αμερική και Καραϊβική (12,1 εκατομμύρια μολύνσεις) και η Ασία (11,5 εκατομμύρια).

Συνολικά, περισσότερα από 55 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας.

Η εξάπλωση του ιού, ωστόσο, φαίνεται να επιβραδύνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στην περιοχή, κατά μέσο όρο περίπου 265.000 νέες ημερήσιες μολύνσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, μείωση κατά 9% από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ