ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο γάτος του νεκροταφείου, «θρήνος» στα social media

Πέθανε ο γάτος του νεκροταφείου, «θρήνος» στα social media
Getty Images / Ideal Images/Ideal Images

Ο θάνατος ενός αδέσποτου γάτου που είχε μάλιστα και την τύχη να ζήσει περισσότερα από 20 χρόνια, δεν αποτελεί είδηση. Εκτός κι αν πρόκειται για τον Μπάρνι, που αφιέρωσε τη ζωή του στο να παρηγορεί με την παρουσία και τη συντροφιά του τους επισκέπτες νεκροταφείου στο Γκέρνσεϊ.

Ο Μπάρνι δεν ηταν τυχαίος γάτος. Είχε σκοπό στη ζωή και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να μετακομίσουν από το σπίτι που βρισκόταν δίπλα σε νεκροταφείο του Γκέρνσεϊ, ο ίδιος επέλεξε να μείνει εκεί και να συντροφεύει όλους όσοι έσπευδαν να αφήσουν ένα λουλούδι σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που έχασαν.

Και μόνο ο όγκος των συλληπητήριων μηνυμάτων που ποσταρίστηκαν στα social media είναι αρκετός για να αντιληφθεί κανείς πόσο πολύτιμος ήταν για κάποιους ο συγκεκριμένος γάτος.

«Όσο ήταν εκεί ο Μπάρνι, ήξερα ότι η κόρη μου δεν ένιωθε ποτέ μόνη. Θα μου λείψεις πραγματικά Μπάρνι», έγραψε μία μητέρα.

Μια άλλη γυναίκα που μνημόνευσε τον Μπάρνι του έστειλε το εξής μήνυμα: «Να σε ευλογεί ο Θεός Μπάρνι. Θυμάμαι εκείνο το θαυμάσιο, ηλιόλουστο απόγευμα που ξάπλωσα στο γρασίδι και καθίσαμε παρέα στο νεκροταφείο για δύο ώρες. Χρειαζόμουν έναν φίλο εκείνη την ημέρα και εσύ ήσουν ο άγγελός μου».

Μια τρίτη γυναίκα έγραψε: «Αναπαύσουν εν ειρήνη. Τώρα πέρασες στην άλλη πλευρά, αλλά θα συνεχίσει να κρατάς ασφαλείς τους ανθρώπους μας».

Ο Μπάρνι, πάντως, δεν θα είναι παραπονεμένος στην άλλη ζωή καθώς οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου, οι οποίοι και τον φρόντιζαν επί 20 χρόνια, τον έθαψαν δίπλα στο σπιτάκι που συνήθιζε να κοιμάται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ