ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι χάκαραν την προεκλογική ιστοσελίδα του Τζο Μπάιντεν

Τούρκοι χάκαραν την προεκλογική ιστοσελίδα του Τζο Μπάιντεν

Στο «στόχαστρο» Τούρκων χάκερ μπήκε η προεκλογική ιστοσελίδα του Τζο Μπάιντεν, με τους κυβερνοεγκληματίες να καταστρέφουν την υποσελίδα vote.joebiden.com.

Οι χάκερ, που στο παρελθόν έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις και κατά ελληνικών στόχων, έγραψαν μηνύματα υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ισλάμ.

Την ίδια ώρα, εξαπολύουν απειλές τόσο κατά του φιλοκουρδικού όσο και του κεμαλικού κόμματος, κατηγορώντας τα ότι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, έχουν ποστάρει ένα ραπ τραγούδι κατά των Κούρδων.

Η αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο έχει προκαλέσει ανησυχία στην Άγκυρα, υπό το φόβο ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αλλάξει τις ισορροπίες των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η ξαφνική παραίτηση του τούρκου υπ. Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ το περασμένο Σαββατοκύριακο θεωρείται πρώτη ένδειξη για τη στροφή στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν δεν κατάφερε επί χρόνια να αντιτάξει κάτι στην καταστροφική πορεία της τουρκικής οικονομίας και την κατάρρευση της λίρας. Ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο ωφελούνταν από τις καλές σχέσεις του Αλμπαϊράκ με το Λευκό Οίκο και ιδίως με το γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Μετά την επικράτηση Μπάιντεν στις εκλογές οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών δεν ήταν πια χρήσιμες στο τούρκο πρόεδρο. Προφανώς γι αυτό αναγκάστηκε να αποχωρήσει, συμπεραίνουν ειδικοί, ακόμα κι ο ίδιος ο Αλμπαϊράκ επικαλέστηκε λόγους υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ