ΚΟΣΜΟΣ

Για Brexit χωρίς συμφωνία πιέζουν οι ηγέτες της Ε.Ε. τηv Κομισιόν

Για Brexit χωρίς συμφωνία πιέζουν οι ηγέτες της Ε.Ε. τηv Κομισιόν
AP Photo/Frank Augstein

Για Brexit χωρίς συμφωνία θα πιέσουν σήμερα οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times στο φύλλο της που κυκλοφορεί. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημοσιοποιήσει τους σχεδιασμούς που έχει καταρτίσει για το πέρας της μεταβατικής περιόδου έπειτα από την αποχώρηση της Βρετανίας από τους κόλπους της χωρίς να έχει συναφθεί στο μεταξύ συμφωνία — το λεγόμενο σενάριο no deal.

«Πρέπει πλέον να λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της πιθανότητας. Η 1η Ιανουαρίου 2021 πλησιάζει, χρειαζόμαστε δίχτυ ασφαλείας», εξήγησε ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης σε δηλώσεις του στους «Times» του Λονδίνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες στους κορυφαίους υπουργούς του ότι κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι πως θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία, Brexit, με την ΕΕ και ότι ο χρόνος εξαντλείται.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει: το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να διασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ, αλλά όχι εις βάρος των βασικών μας αρχών σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τον έλεγχο επί των νόμων μας, των συνόρων και των χρημάτων μας – και των αλιευμάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ