ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Η ανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια επιβεβαίωσε την οριακή νίκη Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Η ανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια επιβεβαίωσε την οριακή νίκη Μπάιντεν
AP Photo/Andrew Harnik

Ένα μεγάλο βήμα, και τυπικά, πριν την ανάδειξή του στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ έκανε ο Τζο Μπάιντεν καθώς τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου επιβεβαίωσε η ανακαταμέτρηση με το χέρι των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία της Τζόρτζια

Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργός Εσωτερικών στην πολιτεία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.

Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB. Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.

Για την ιστορία, ο Μπάιντεν επικράτησε του Τραμπ με διαφορά 12.284 ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι επανέλαβαν επανειλημμένα δεν υπήρξε καμία εκτεταμένη απάτη ή παρατυπίες στην ψηφοφορία.

Με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένη να πιστοποιήσει το εκλογικό της αποτέλεσμα μέχρι την Παρασκευή.

Ο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ