Οι ΗΠΑ αποδεκάτισαν στρατόπεδο της Αλ Σαμπάμπ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν το σαββατοκύριακο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε στρατόπεδο της σομαλικής, τζιχαντιστικής Αλ Σαμπάμπ (Al Shabaab), σκοτώνοντας 150 μαχητές.
Το χτύπημα έγινε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου (Mogadishu).
«Ήταν μια επιτυχής αποστολή. Είχαμε πληροφορίες ότι οι μαχητές εκπαιδεύονταν για μια μεγάλη επίθεση. Χτυπήσαμε το στρατόπεδο και το καταστρέψαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζέφ Ντάβις (Jeff Davis).
Η ανακοίνωση του Πενταγώνου ήρθε σήμερα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα σε αμερικανικές και αφρικανικές δυνάμεις. Επιπλέον, οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχαν παράπλευρες απώλειες, αθώων πολιτών.
Για δράση του «νέου IRA» μιλούν οι Αρχές μετά από έκρηξη αυτοκινήτου στο Μπέλφαστ (vid)
19:34
Ικαρία: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο
19:21
Τροχαίο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Σε σοβαρή κατάσταση οδηγός μηχανής
19:09
Τραμπ για τον δράστη της ένοπλης επίθεσης: Είχε γράψει ένα «πολύ αντιχριστιανικό» μανιφέστο
18:57