Οι ΗΠΑ αποδεκάτισαν στρατόπεδο της Αλ Σαμπάμπ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν το σαββατοκύριακο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε στρατόπεδο της σομαλικής, τζιχαντιστικής Αλ Σαμπάμπ (Al Shabaab), σκοτώνοντας 150 μαχητές.
Το χτύπημα έγινε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου (Mogadishu).
«Ήταν μια επιτυχής αποστολή. Είχαμε πληροφορίες ότι οι μαχητές εκπαιδεύονταν για μια μεγάλη επίθεση. Χτυπήσαμε το στρατόπεδο και το καταστρέψαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζέφ Ντάβις (Jeff Davis).
Η ανακοίνωση του Πενταγώνου ήρθε σήμερα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα σε αμερικανικές και αφρικανικές δυνάμεις. Επιπλέον, οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχαν παράπλευρες απώλειες, αθώων πολιτών.
Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα
15:53
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν: Στο επίκεντρο διμερή ζητήματα και παγκόσμιες εξελίξεις
15:43
Καθαρά Δευτέρα 2026: Πότε πέφτει το τριήμερο - Αναλυτικά όλες οι αργίες της χρονιάς
15:37
Live: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Σάντσεθ στην Ισπανία
15:31