ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Έφεση Τραμπ για να μην επικυρωθεί το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια

Εκλογές ΗΠΑ: Έφεση Τραμπ για να μην επικυρωθεί το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της απόρριψης της αγωγής του Ρεπουμπλικανού προέδρου στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια, για την επικύρωση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο δικαστής Μάθιου Μπραν στο Γουίλιαμσπορτ της Πενσυλβανία, χαρακτήρισε «αστήρικτα τα νομικά επιχειρήματα» των εναγόντων, κάνοντας λόγο για «αναπόδεικτες κατηγορίες».

Ο Μπραν πρόσθεσε ότι ο ίδιος «δεν έχει καμία εξουσία να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου κανενός ατόμου, πόσο μάλλον εκατομμυρίων πολιτών».

Καταθέτοντας τα δικαστικά έγγραφα, η εκστρατεία επανεκλογής ζήτησε από εφετείο να εξετάσει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού Μάθιου Μπραν.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ είχε καταθέσει δικαστική αγωγή νωρίτερα μέσα στο μήνα, ζητώντας από τον Μπραν να εμποδίσει την αναφερόμενη πολιτεία να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Προκειμένου ο Τραμπ να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο ίδιος χρειάζεται την αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος στην Πενσυλβάνια, η οποία αναμένεται να επικυρώσει σήμερα, Δευτέρα, το εκλογικό αποτέλεσμά της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει να υπονομεύσει τα εκλογικά αποτελέσματα με μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς για νοθεία, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει με μία νομική στρατηγική, η εφαρμογή της οποίας ελπίζει ότι θα ανατρέψει τα πολιτειακά αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ