ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Άντριους: 55 εκατ. δολάρια της επιδίκασε το δικαστήριο

Υπόθεση Άντριους: 55 εκατ. δολάρια της επιδίκασε το δικαστήριο
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

55 εκατ. δολάρια επιδίκασε το δικαστήριο στην αθλητική ρεπόρτερ Έριν Άντριους στην υπόθεση εναντίον του διώκτη της που την κατέγραφε κρυφά με το κινητό του ενώ εκείνη ήταν γυμνή στο δωμάτιό της αλλά και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου έλαβε χώρα το περιστατικό καθώς δεν έλαβε τα απαραίτητα μέσα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα της Άντριους.

Τα εν λόγω βίντεο αναρτήθηκαν στο ίντερνετ ένα χρόνο αργότερα, και έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ψυχολογικό τραύμα στην Άντριους, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα και επιδικάζει στην Άντριους 20 εκατ. Δολάρια λιγότερα από αυτά που ζητούσε από τους δύο άντρες, ο πρώτος εκ των οποίων έχει ήδη εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι το ξενοδοχείο θα έπρεπε να προστατεύσει την Άντριους ειδοποιώντας την ότι κάποιος ζήτησε δωμάτιο δίπλα από το δικό της.

Η κατάθεση της Άντριους

“Ήθελα να είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που αγαπάει τα σπορ”, είπε η Άντριους και πρόσθεσε: “Τώρα είμαι το κορίτσι με το σκάνδαλο σε ξενοδοχείο”.

“Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα της ζωής μου, είτε λαμβάνω μηνύματα, ή κάποιος σχολιάζει στην εφημερίδα, ή κάποιος μου στέλνει αποσπάσματα του βίντεο στο λογαριασμό μου στο twitter ή κάποιος μου το φωνάζει στις κερκίδες και γυρνάω πάλι πίσω”, κατέθεσε η Άντριους συντετριμμένη. “Αισθάνομαι μεγάλη ντροπή”, σημείωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την ανάρτηση του βίντεο, την ανάγκασαν να δώσει συνέντευξη γι’αυτό, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ήταν διαφημιστικό κόλπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ