ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Μπάιντεν με καθυστέρηση

Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Μπάιντεν με καθυστέρηση
Ju Peng/Xinhua via AP

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα προωθήσουν την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων

Παράλληλα, και ο αντιπρόεδρος της χώρας Ουάνγκ Τσισάν συνεχάρη την συνυποψήφια του Μπάιντεν, την Κάμαλα Χάρις, για την εκλογή της ως επόμενης αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Σι άργησε να δώσει τα συγχαρητήριά του στο νέο πλανητάρχη, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι και οι καλύτερες.

Ο Τζο Μπάιντεν, ξεκίνησε να στελεχώνει την ομάδα που θα βρίσκεται στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί τον Ιανουάριο του 2021, συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται ψηλά στην λίστα των «εκλεκτών» του Μπάιντεν, ξεχωρίζουν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και ο πρώτος Λατίνος που θα κληθεί να αναλάβει το «τιμόνι» του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν είναι οι εξής:

  • Άντονι Μπλίνκεν, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών
  • Αλεχάντρο Μαγιόρκας, για τη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας
  • Έιβριλ Χέινς, για τη θέση της Διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίών
  • Λίντα Τόμας – Γκρίνφιλντ, για τη θέση της πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
  • Τζέικ Σάλιβαν, για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας
  • Τζον Κέρι, για τη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου της Προεδρίας για το Κλίμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ