ΚΟΣΜΟΣ

Μαραντόνα: Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή

Μαραντόνα: Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή
AP Photo/Marcos Brindicci

Στην Αργεντινή ήδη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες που ήταν προσωπικός φίλος με τον Μαραντόνα, κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους προς τιμήν του «θεού».

«Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους. Σε ευχαριστούμε που υπήρχες, Ντιέγκο. Θα μας λείψεις για όλη μας τη ζωή», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Αργεντινής.

Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο θα προσαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στις μαγικές στιγμές που χάρισε ο Μαραντόνα.

Πλέον, μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία της κηδείας του και το σχέδιο της αστυνομίας, καθώς παρά το μέτρα για τον κορωνοϊό, οι θαυμαστές του Μαραντόνα έχουν ανακοινώσει ότι θα τον αποχαιρετήσουν από κοντά.

Ο 60χρονος άσσος νοσηλευόταν σε κλινική της Λα Πλάτα με προβλήματα αναιμίας, άγχους και κατάθλιψης και, ενώ η κατάσταση του έδειχνε να βελτιώνεται, ήρθαν τα αποτελέσματα της αξονικής, που τον οδήγησαν στο χειρουργείο.

Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε.

Δυστυχώς, απόψε έγινε γνωστό ότι η καρδιά του Ντιεγκίτο δεν άντεξε άλλο και τον πρόδωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ