Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Να καταλήξουμε σε μια εμπορική συμφωνία για το Brexit αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία για το Brexit και η μορφή ενός τέτοιου συμφώνου είναι ξεκάθαρη αλλά το Λονδίνο δεν θα την προσυπογράψει με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.
Πέντε μόλις εβδομάδες πριν από την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την τροχιά της ΕΕ, οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα επιτρέψει να αποφευχθεί ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit.
«Με μια εποικοδομητική στάση και καλή πίστη από όλες τις πλευρές μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Σουνάκ στο δίκτυο Sky. «Είναι σαφές ποια είναι η μορφή αυτής της συμφωνίας».
«Είναι προτιμότερο» να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, δήλωσε ο Σουνάκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιεστούμε για μια συμφωνία με κάθε κόστος, δεν είναι αυτό το σωστό».
Αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή αλλά όχι πιθανή πριν από το σαββατοκύριακο. Διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε ότι είναι πιθανότερο η συμφωνία να έρθει την επόμενη εβδομάδα.
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου
00:30