ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θετικοί ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία

Κορωνοϊός: Θετικοί ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία
AP Photo / Jonas Ekstromer

Ο πρίγκιπας της Σουηδίας Κάρολος Φίλιππος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Σοφία διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα τα ανάκτορα της Σουηδίας.

Το ζεύγος αισθάνεται καλά δεδομένων των συνθηκών, προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα της Σουηδίας.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια, η μεγαλύτερη αδελφή του πρίγκιπα και διάδοχος του θρόνου πριγκίπισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Δανιήλ θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για την COVID-19 εντός της ημέρας.

Ο Κάρολος Φίλιππος είναι ο τέταρτος στη σειρά διαδοχής του σουηδικού θρόνου.

Οι άλλοι γαλαζοαίματοι που νόσησαν

Σημειώνεται ότι από τους πρώτους «γαλαζοαίματος» που διαγνώστηκε με κορωνοϊό ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Ο 71χρονος Κάρολος είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα.

Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την περιπέτειά του πως είναι μία «παράξενη, απογοητευτική και συχνά τρομακτική εμπειρία» όταν οι άνθρωποι χωρίζονται από τους αγαπημένους τους.

«Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά προκλητική κατάσταση, για την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απειλεί τα μέσα διαβίωσης, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπολιτών μας», είχε συμπληρώσει και συνέχισε:

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να συμβεί, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα και, με πίστη στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλο, προσβλέποντας σε καλύτερους χρόνους».

Αργότερα έγινε γνωστό πως τον Απρίλιο είχε νοσήσει και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί εκείνη την περίοδο.

Τον Μάιο, διεγνώσθη θετικός και ο 28χρονος πρίγκιπας Χοακίμ του Βελγίου, ο οποίος είχε δώσει το «παρών» σε πάρτι στην Ισπανία παρά το lockdown.

«Λυπάμαι πολύ για τις πράξεις μου» είχε πει ο ίδιος τότε.

Στις 19 Μαρτίου έγινε γνωστό πως θετικός διεγνώσθη και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ