ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Έσπασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Έσπασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου τα κρούσματα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Michael Probst

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε σήμερα το όριο του ενός εκατομμυρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Η χώρα, η οποία χαρακτηριζόταν καλή μαθήτρια στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ώσπου χτυπήθηκε σκληρά από το λεγόμενο δεύτερο κύμα, έχει καταγράψει ως σήμερα 1.006.394 μολύνσεις (+22.806 σε 24 ώρες) και 15.586 θανάτους (+426, αριθμός άνευ προηγουμένου), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το ινστιτούτο.

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των Länder όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (250.000+), ακολουθούμενο από τη Βαυαρία (198.000+) και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σχεδόν 143.000). Στο Βερολίνο, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 62.000 μολύνσεις.

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού τουλάχιστον ως τις αρχές Ιανουαρίου, αν όχι για περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, τόνιζε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Χρειάζεται ακόμη να καταβάλλουμε προσπάθειες (...), ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», εξήγησε η καγκελάριος μετά τις συνομιλίες της για επτά και πλέον ώρες με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ