ΚΟΣΜΟΣ

Οι κάτοικοι του χωριού... Fucking αγανάκτησαν και του αλλάζουν όνομα

Οι κάτοικοι του χωριού... Fucking αγανάκτησαν και του αλλάζουν όνομα
Από Tobias Maier - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43240501

Ένα μικρό χωριό στην Αυστρία που ονομάζεται Fucking (Φούκινγκ στην γερμανική γλώσσα) αλλάζει τρόπο γραφής για... ευνόητους λόγους.

Το αυστριακό χωριό αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία του, καθώς οι κάτοικοι κουράστηκαν από τα σχόλια που προκαλούσε η αγγλική σημασία της ονομασίας του χωριού τους και από τους ταξιδιώτες που πήγαιναν εκεί για να... κλέψουν τις πινακίδες.

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021», ανέφερε στη γραπτή απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αντρέα Χόλζνερ, ο συντηρητικός δήμαρχος του δήμου Τάρσντορφ, στον οποίο ανήκει το Fucking, βόρεια του Σάλτσμπουργκ, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία.

Οι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού συχνά αγανακτούσαν από όσους ταξίδευαν τα τελευταία χρόνια στο χωριό μόνο και μόνο για να κλέψουν τις πινακίδες με την ονομασία του ή για να τραβήξουν άσεμνες φωτογραφίες δίπλα σε αυτές και να τις αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και... για του λόγου το αληθές:

Το 2018, ο πορνογραφικός ιστότοπος Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του Fucking και σε πόλεις με ονόματα όπως Titz στην Γερμανία ή Big Beaver στην Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

«Επιβεβαιώνω ότι όντως το τοπικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση. Δεν θα πω τίποτε άλλο σχετικά μ' αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Χόλζνερ στο Reuters.

Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού «ευνοείται» στην αγγλική γλώσσα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ