ΚΟΣΜΟΣ

Μαραντόνα: «Ψίθυροι» για τις ευθύνες γύρω από το θάνατό του

Μαραντόνα: «Ψίθυροι» για τις ευθύνες γύρω από το θάνατό του
AP Photo/Eduardo Verdugo

Ένα μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς υπάρχουν αιχμές για την φροντίδα του τις τελευταίες ώρες της ζωής του, πριν πάθει καρδιακή ανακοπή.

Έντονη συζήτηση υπάρχει και γύρω από το ποιος τον είδε τελευταία φορά ζωντανό και τον περιέθαλπε πριν ξεψυχήσει.

Ήδη ο δικηγόρος του «θεού της μπάλας» κατήγγειλε στην εισαγγελία ότι ο Ντιεγκίτο έμεινε χωρίς παροχή ιατρικής βοήθειας για 12 ώρες ενώ είπε ακόμη ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε για πρώτες βοήθειες καθυστέρησε πάνω από μισή ώρα ώρα να φτάσει στο σπίτι του Μαραντόνα.

Ο Ματίας Μόρλα, μάλιστα, έκανε λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα».

Για το θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και ο γιατρός, Αλφρέντο Καέ, ο οποίος ήταν στο πλευρό του Ντιεγκίτο για πολλά χρόνια. Ο ίδιος άφησε αιχμές για το γεγονός πως μετά την εγχείρηση στην οποία επεβλήθη, του έδωσαν εξιτήριο.

«Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πληροφορηθεί πρόσφατα ότι «ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».

Τι αναφέρουν οι νοσηλευτές που τον φρόντιζαν

Δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από τις δικαστικές Αρχές της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ρικάρντο, ο νοσηλευτής που είχε αναλάβει την φροντίδα του Μαραντόνα κατέθεσε στον εισαγγελέα πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο Μαραντόνα ήταν ζωντανός. Γεγονός στο οποίο συναινεί και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια της περίθλαψης του εκλιπόντος μέχρι τις 12 π.μ.

Η εφημερίδα Clarin, σε ρεπορτάζ της αναφέρει πως οι δυο νοσηλευτές του θρύλου διαψεύδουν ότι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν ο ανιψιός του, Τζόνι Εσπόσιτο.

Σε δήλωσή της η νοσοκόμα υποστήριξε ότι την ώρα που ανέλαβε βάρδια, ο Μαραντόνα ανέπνεε και έδειχνε σημάδια ζωής. Αυτό ανατρέπει τον ισχυρισμό του ανιψιού του, αφού εκείνος για τελευταία φορά ισχυρίστηκε ότι τον είχε δει στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.

Στη μαρτυρία της νοσοκόμας, αναφέρεται πως στο σπίτι ήταν ο ανιψιός του Μαραντόνα, ο βοηθός του, Ντιέγκο Μάξι Πομάργκο, ένας άνδρας της ασφάλειας και ένας μάγειρας. Στις 11:30 το πρωί έφτασαν εκεί ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ. Όπως ανέφερε, πήγαν στο δωμάτιο του Μαραντόνα για να τον ξυπνήσουν, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε. Τότε ζήτησαν από τον ανιψιό και τον βοηθό του Ντιέγκο να μπουν στο δωμάτιο.

«Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν και αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν σημεία ζωής, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον επαναφέρουν με CPR», αναφέρεται σε μαρτυρία που ήδη κάνει τον γύρο των ΜΜΕ της Αργεντινής.

Σύμφωνα με αυτές, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, προσπάθησαν κι αυτοί να τον επαναφέρουν, χρησιμοποίησαν αδρεναλίνη και ατροπίνη αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες.

Επίσης, διαψεύστηκε η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κατήγγειλε ο δικηγόρος Μόρλα, καθώς επιβεβαιώθηκε πως χρειάστηκε 11 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.

Οι έρευνες για την διερεύνηση των συνθηκών γύρω από τον θάνατο του Μαραντόνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το συγκινητικό αντίο της κόρης του Ντιεγκίτο

«Θα σε αγαπώ και θα σε υπερασπιστώ όλη μου τη ζωή. Μου λείπεις ήδη μπαμπά»: Η Ντάλμα, η πρώτη κόρη του Μαραντόνα και της Κλαούντια Βιγιαφάνε, αποχαιρέτισε τον πατέρα της μέσω μιας μακράς ανάρτησης στο Instagram, με μια φωτογραφία που την απεικονίζει κοριτσάκι με τον Ντιεγκίτο.

«Ένωσα τα κομμάτια μου και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή μου χωρίς εσένα ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ...», γράφει ακόμη η Ντάλμα.

«Αλλά είμαι εδώ με τον καλύτερο σύζυγο στον κόσμο και μια κόρη που θα με αναγκάσει να συνεχίσω! Η ζωή είναι τόσο σύντομη! Σου φέρνω μαργαρίτες για να διακοσμήσεις τις ποδοσφαιρικές κάλτσες σου και, σε παρακαλώ, κοίταξέ με ξανά με εκείνη την αγάπη που φαίνεται στην εικόνα! Θα σε αγαπώ για πάντα».

https://www.instagram.com/p/CIGW2dGB8I5

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα είπαν χιλιάδες Αργεντινοί, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο Ντιεγκίτο θαύτηκε δίπλα στην μητέρα του και τον πατέρα του, τους οποίους λάτρευε, στο κοιμητήριο Jardin Bella Vista, στο Μπουένος Άιρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ