ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε εκτελέσεις για να περιορίσει τη διασπορά

Κορωνοϊός: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε εκτελέσεις για να περιορίσει τη διασπορά
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Ahn Young-joon

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS που επικαλείται στοιχεία που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει οτι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκτός της εκτέλεσης δύο πολιτών, έδωσε εντολή να απαγορευτεί η αλιεία και να επιβληθεί lockdown στην Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο μιας σειράς «απελπισμένων» προσπαθειών να κρατήσει τον κορωνοϊό και την οικονομική ζημία που αυτός προκαλεί μακριά.

Όπως αποκάλυψε ένας από τους νομοθέτες, η NIS φέρεται να είπε πως ο Κιμ είναι «υπερβολικά θυμωμένος» και λαμβάνει «παράλογα μέτρα» για την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο.

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτέλεσε έναν χρηματιστή στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο μήνα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Κιμ φέρεται να εκτέλεσε έναν αξιωματούχο τον Αύγουστο για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών που περιορίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εξωτερικό. Τα άτομα που εκτελέστηκαν, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ