Πέθανε ο «Darth Vader» Ντέιβιντ Πράουζ
Πέθανε σε ηλικία 85 ο Ντέβιντ Πράουζ, ο Βρετανός ηθοποιός που υποδήθηκε τον φανταστικό χαρακτήρα του Τζορτζ Λούκας στην κλασική τριλογία «Ο Πόλεμος των Άστρων», Νταρθ Βέιντερ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror ο Βρετανός καλλιτέχνης πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια.
«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας», δήλωσε ο ατζέντης του Τόμας Μπόουνιγκτον.
Ο Πράουζ ήταν μεν η μορφή πίσω από τη διάσημη μαύρη μάσκα του Βέιντερ, ωστόσο η φωνή του ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Έρλ Τζόουνς, ο οποίος το 2012 έλαβε τιμητικό Όσκαρ.
Ο Ντέιβιντ Πράουζ είχε καταγωγή από το Μπρίστολ και παρότι η καριέρα του εκτείνεται επί μισό αιώνα ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν αυτός του σκοτεινού «Νταρθ Βέιντερ» από τη διάσημη τριλογία και παρότι η βρετανική του προφορά δεν άρεσε καθόλου στον Τζέιμς Λούκας η κορμοστασιά του απέδωσε αξεπέραστα τον κινηματογραφικό ήρωα.
Ο Πράουζ ήταν επίσης γνωστός στους διαγωνισμούς bodybuilding στη δεκαετία του '60. Αγωνίστηκε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και εκπροσώπησε την Αγγλία ενάντια στους Lou Ferrigno και Arnold Schwarzenegger. Ήταν επίσης ο προσωπικός προπονητής του Κρίστοφερ Ριβ, την εποχή που προετοιμαζόταν για τον ρόλο του Superman.
Σίδνεϊ: Αυτοί είναι οι δύο μακελάρηδες που σκόρπισαν τον θάνατο - Χειρουργείται ο Μουσουλμάνος ήρωας
16:53
Το limit up του Κυριάκου Πιερρακάκη και το «χρηματιστήριο» της Νέας Δημοκρατίας
16:42
Παγκόσμια καταδίκη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ - «Να βάλουμε τέλος στον αντισημιτισμό»
16:30
Τρόμος στην ΕΕ μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο
16:19