ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθραία: Μπαράζ εκρήξεων στην πρωτεύουσα Ασμάρα

Ερυθραία: Μπαράζ εκρήξεων στην πρωτεύουσα Ασμάρα
AP Photo / Nariman El-Mofty

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, μολονότι δεν είναι σαφή τα αίτια των εκρήξεων ούτε πού ακριβώς έγιναν.

«Στις 10:13 μ.μ. της 28ης Νοεμβρίου, σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα», ανέφερε σήμερα στην καταχώρισή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δυνάμεις του Τιγκράι, που πολεμούν εναντίον των στρατιωτών της Αιθιοπίας, είχαν προηγουμένως εξαπολύσει ρουκέτες εναντίον της Ερυθραίας.

Στη καταχώριση του αμερικανικού υπουργείου καλούνται οι Αμερικανοί «να γνωρίζουν για την κατάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Περιφέρεια Τιγκράι της Αιθιοπίας».

Το Reuters δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την κυβέρνηση της Ερυθραίας ούτε με τις δυνάμεις του Τιγκράι για να σχολιάσουν.

Χθες, Σάββατο, ο αιθίοπας πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανακοίνωσε πως ομοσπονδιακές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Μέκελε, της πρωτεύουσας του Τιγκράι, μέσα σε διάστημα ωρών αφότου εξαπέλυσαν επίθεση εκεί.

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), ένα πολιτικό κόμμα που άρχισε μάχη εναντίον της κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Μέκελε. Το TPLF θεωρεί εχθρό την Ερυθραία, η οποία διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Άμπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ