ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τουρκία: «Μαύρο» ρεκόρ θανάτων για έβδομη συνεχή ημέρα

Κορωνοϊός - Τουρκία: «Μαύρο» ρεκόρ θανάτων για έβδομη συνεχή ημέρα
AP Photo/Burhan Ozbilici

Σε τροχιά εκθετικής διασποράς της πανδημίας βρίσκεται και η Τουρκία με τον ημερήσιο απολογισμό των θανάτων από τον κορωνοϊό να καταγράφει νέο ρεκόρ για έβδομη συνεχή ημέρα, με 185 νεκρούς από την Covid-19 κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το Σάββατο, η Τουρκία ανακοίνωσε 182 θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού. Η χώρα καταγράφει συνεχόμενα ρεκόρ θανάτων την τελευταία εβδομάδα, καθώς εισέρχεται και εκείνη στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες και τα ασυμπτωματικά περιστατικά, μειώθηκε ελαφρώς στα 29.981. Το Σάββατο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανερχόταν στις 30.103.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι 13.558.

Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευε από το καλοκαίρι μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών, με τους επικριτές να ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο κρύβει το ακριβές μέγεθος της επιδημίας στη χώρα.

Την προμήθεια του κινεζικού εμβολίου υπέγραψε η Άγκυρα

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε πως η Άγκυρα υπέγραψε ένα συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech.

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac, προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών.

To CoronaVac και άλλα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στην Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ