ΚΟΣΜΟΣ

Μαραντόνα: Ο γιατρός του αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη - «Ο Ντιέγκο τιμωρούσε τον εαυτό του»

Μαραντόνα: Ο γιατρός του αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη - «Ο Ντιέγκο τιμωρούσε τον εαυτό του»
AP Photo/Natacha Pisarenko)

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε, λέγοντας ότι κάποιοι «ψάχνουν για έναν αποδιοπομπαίο τράγο».

Ο Λεοπόλδο Λούκε, ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα κατηγορείται για ιατρική αμέλεια, με την αστυνομία της Αργεντινής να αντιμετωπίζει πλέον τον θάνατο του ποδοσφαιριστή ως «πιθανή ανθρωποκτονία».

Οι αρχές εισέβαλαν σήμερα στο σπίτι και το ιατρείο του Λούκε, αναζητώντας στοιχεία.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, τονίζοντας ότι ο Μαραντόνα είχε τα γνωστά του προβλήματα με τα χάπια και το αλκοόλ.

«Τιμωρούσε τον εαυτό του με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να επιτρέψω, ούτε ως γιατρός ούτε ως φίλος του. Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι στον Ντιέγκο, αν δεν το ήθελε. Μισούσε τους γιατρούς και τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά, γιατί εγώ ήμουν αυθεντικός. Ήταν φίλος μου».

Για την ιατρική περιπέτεια του Μαραντόνα, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, είπε: «’Επρεπε να πάει σε κέντρο απεξάρτησης αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε».

Ο ίδιος πάντως μίλησε σε δημοσιογράφους μπροστά από το σπίτι του και αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι «ψάχνουν για έναν αποδιοπομπαίο τράγο».

«Ξέρω τι έκανα και ξέρω πως ό,τι έκανα ήταν για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έκανα το καλύτερο δυνατό για τον Ντιέγκο», συνέχισε.

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, γιατί πέθανε ο φίλος μου. Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου για τίποτα. Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει».

Μιλώντας για τις κόρες του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζιαννίνα, των οποίων οι δηλώσεις ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα εις βάρος του, ο γιατρός ανέφερε: «Δεν τις γνωρίζω, αλλά η υπόλοιπη οικογένειά του, τα αδέρφια του και τα ανίψια του με λατρεύουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ