ΚΟΣΜΟΣ

Οι γάτες επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο με την οικογένεια Μπάιντεν

Οι γάτες επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο με την οικογένεια Μπάιντεν
AP Photo/Marcy Nighswander

Η τελευταία γάτα που έζησε στον Λευκό Οίκο, η Ίντια, άνηκε στον Τζορτζ Ο. Μπους. Ωστόσο ως «γάτα των ΗΠΑ» θεωρείται ο Σοκς, ο ασπρόμαυρος γάτος που υιοθέτησαν ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον το 1991. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, όταν ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε να διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει ένα κατοικίδιο στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Μπάιντεν ανήρτησε μια προεκλογική διαφήμιση στο Instagram μαζί με ένα βίντεο με σκυλιά, στο οποίο ακουγόταν η φράση: «Ας φέρουμε τα σκυλιά πίσω στον Λευκό Οίκο».

Έπειτα από τέσσερα χρόνια με έναν Λευκό Οίκο χωρίς κατοικίδια, τώρα η προεδρική κατοικία των ΗΠΑ θα γίνει το σπίτι του Τσαμπ και του Μέιτζορ, των δύο γερμανικών ποιμενικών του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από περίπου έναν αιώνα που δεν είχε κατοικίδιο, ο διάδοχός του όμως έχει δύο σκύλους, ο ένας από τους οποίους υιοθετημένους.

Mετά από απουσία περίπου μίας δεκαετίας, μία γάτα ενδέχεται να περάσει και πάλι το κατώφλι της προεδρικής κατοικίας καθώς η μέλλουσα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, σε συνέντευξή της στο Fox 5 δήλωσε ότι μία γάτα μπορεί να συντροφεύσει τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς.

«Θα ήθελα να πάρω μια γάτα», είπε, «μου αρέσει να έχω ζώα γύρω από το σπίτι».

Για την ώρα οι εκπρόσωποι της οικογένειας Μπάιντεν δεν έχουν σχολιάσει τις δηλώσεις.

Οι Μπάιντεν απέκτησαν τον Τσαμπ μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία το 2008. Η οικογένεια Ομπάμα έχει τα σκυλιά Μπο και Σάνι.

Στην πρώτη κιόλας συνέντευξη Τύπου του νεοκλεγέντα Ομπάμα το 2009, οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν τι ράτσα σκύλου σκέφτεται να αποκτήσει. Μάλιστα, ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί στις κόρες του ένα σκυλί που τόσο ήθελαν για να επανορθώσει για τις ώρες που έλειπε λόγω της προεκλογικής του εκστρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ