ΚΟΣΜΟΣ

Νέο Δελχί: Βίασε ανήλικη και προσπάθησε να την κάψει

Νέο Δελχί: Βίασε ανήλικη και προσπάθησε να την κάψει
REUTERS/Amit Dave (φωτογραφία αρχείου)

Το 16-χρονο άτυχο κορίτσι νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με σοβαρά εγκαύματα, μετά από την επίθεση που δέχτηκε από το γείτονά της, ο οποίος φέρεται να την βίασε και να της έβαλε φωτιά.

Το συμβάν έγινε κοντά στο Νέο Δελχί και το επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο γείτονας, ηλικίας 20 ετών, εισέβαλε στο δωμάτιο του κοριτσιού στις 2:30 π.μ. χθες Δευτέρα. Μετά το βιασμό της, ο ύποπτος την πυρπόλησε, σύμφωνα με δήλωση του Kiran Sivakumar, αστυνομικού διευθυντή στην Noida, προάστιο του Νέου Δελχί.

Ο άνδρας έχει συλληφθεί και κατηγορείται για βιασμό, απόπειρα δολοφονίας και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας. Αν καταδικαστεί, θα φυλακιστεί για όλη του τη ζωή.

Το κορίτσι, που σύμφωνα με τον Sivakumar υπέστη «πολλά εγκαύματα», βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Η απάνθρωπη επίθεση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της
Γυναίκας.

Σήμερα Τρίτη, ο Πρόεδρος της Ινδίας Pranab Mukherjee τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερων προσπαθειών για την διασφάλιση των γυναικών στην χώρα, λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις εποχές που διανύουμε οι
γυναίκες να εξακολουθούν να εκτίθενται σε βάρβαρες κτηνωδίες και να εισπράττουν βία, απλώς επειδή είναι γυναίκες».

«Η βία ακόμη και ο φόβος της βίας περιορίζουν την ελευθερία και την προσωπική ανάπτυξη του καθενός, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τα παιδιά μας. Αλλά περισσότερο από αυτό, καταστρέφεται η κοινωνία μας, όταν επιτρέπει τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση των γυναικών της, αντί να εγγυάται την ασφάλειά τους, και τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων», είπε ο Mukherjee σε μία τελετή απονομής βραβείων δίνοντας έμφαση στη σημασία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Το 2012, μια συμμορία βίασε μία φοιτήτρια φυσικοθεραπείας σε ένα λεωφορείο στην ινδική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγκόσμια κατακραυγή αλλά και να επαναπροσδιοριστεί η συμπεριφορά και
η μεταχείριση των γυναικών στην χώρα.

Η Ινδία έκτοτε έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για τον βιασμό, με αυστηρές τιμωρίες, όχι μόνο για σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και για την ηδονοβλεψία και την συνεχή παρακολούθηση.

Ο αριθμός των περιπτώσεων βιασμού που αναφέρθηκαν στην Ινδία ανήλθε σε 36,735 το 2014, ποσού περίπου τριπλασίου εκείνου του 2012, σύμφωνα με το Εθνικό Εγκληματικό Γραφείο Καταχωρήσεων.

Τέλος το Γραφείο αναφέρει ότι το 28% των περιπτώσεων καταλήγουν σε καταδίκη.

Indian teen raped, set on fire by neighbor, police say

By Harmeet Shah Singh, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ