ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στο Μπρίστολ

Βρετανία: Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στο Μπρίστολ
(Ben Birchall/PA via AP)

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα ανακύκλωσης νερού κοντά στο Μπρίστολ, σήμερα, Πέμπτη.

Πιστεύεται ότι τα πέντε άτομα δούλευαν όλοι πάνω ή κοντά σε ένα σιλό που περιείχε βιολογικά στερεά - στερεά ύλη που ανακτήθηκαν σε διαδικασίες επεξεργασίας λυμάτων και μετατράπηκαν σε οργανικά εδαφοβελτιωτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, μια επιχείρηση διάσωσης που περιλάμβανε αστικές ομάδες έρευνας και διάσωσης, σκύλους παρακολούθησης και ελικόπτερα ξεκίνησε μετά την έκρηξη στην τοποθεσία Wessex Water στο Άβονμουθ.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι άκουσε «μία πολύ δυνατή έκρηξη που κούνησε ολόκληρα κτήρια», σύμφωνα με το BBC.

Ένας άλλος δηλώνει ότι είδε «περίπου 10 ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο».

Η τοπική αστυνομία διαβεβαίωσε αργά το απόγευμα τους κατοίκους που ζουν στην περιοχή ότι δεν υπήρχε περεταίρω δημόσιος κίνδυνος από την έκρηξη.

Όπως είπαν, το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Εκτελεστικού Υγείας και Ασφάλειας (HSE) θα συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να προχωρήσει σε εικασίες για τα αίτια της έκρηξης, αλλά η υπηρεσία πυρκαγιάς και διάσωσης της Avon δήλωσε ότι πίστευε ότι το σιλό περιείχε επίσης ασβέστη, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία σταθεροποίησης της επεξεργασίας αποβλήτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του: «Βαθύτατα θλιμμένος με την είδηση ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στο Άβονμουθ. Οι καρδιές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έσπευσαν στο σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ