ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Κατηγορίες στον Γερμανό ύποπτο ενώ η Βρετανία τη θεωρεί ακόμη «αγνοούμενη»

Υπόθεση Μαντλίν: Κατηγορίες στον Γερμανό ύποπτο ενώ η Βρετανία τη θεωρεί ακόμη «αγνοούμενη»
EPA / ANDY RAIN

Οι βρετανικές υπηρεσίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την Μαντλίν Μακάν ως ένα εξαφανισμένο άτομο, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσίας παρότι οι γερμανικές Αρχές εμφανίζονται σχεδόν βέβαιες για την ενοχή του βασικού υπόπτου.

Η ανώτερη αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ δήλωσε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με τους Γερμανούς ερευνητές αλλά δεν έχει δει όλα τα στοιχεία τους.

Για τη μικρή ομάδα της μητροπολιτικής αστυνομίας η οποία συνεχίζει να εργάζεται «πολύ στενά» με τις αστυνομίες της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, η Μαντλίν Μακάν η οποία εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία 3 ετών στην Πορτογαλία, εξακολουθεί να θεωρείται «αγνοούμενη».

Ο 43χρονος Κριστιάν Μπρούκνερ, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του 2007 στην Πορτογαλία, κρατείται ήδη σε φυλακή στο Κιέλο της Γερμανίας για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, στην πόλη Wolfenbuttel, καθώς καταδικάστηκε και για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έχει καταδικαστεί από δικαστήριο του Ανόβερου δύο φορές, την μια για την πλαστογράφηση εγγράφων εκ μέρους του το 2010, και την δεύτερη για κλοπή το 2013.

Ο Μπρίκνερ είχε ανακηρυχθεί σε βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν τον Ιούνιο, οπότε και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την εμφάνιση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βασιζόμενων κυρίως σε φωτογραφίες βρετανών τουριστών που παραθέριζαν στην Πορτογαλία εκείνη την περίοδο.

«Σημαντική πρόοδος στην υπόθεση»

Ο άνδρας ζούσε στην περιοχή της Algarve στην Πορτογαλία, περιοχή που εμπεριέχει και την Praia de Luz, απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007.

Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρούκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν αποφύγει, ή δεν έχουν μπορέσει να εκθέσουν στην δημοσιότητα ποια ακριβώς στοιχεία έχουν συλλέξει εναντίον του Μπρίκνερ, ωστόσο πηγή κοντά στον εισαγγελέα που ηγείται της γερμανικής έρευνας δήλωσε, μιλώντας στη Sun:

«Τρέφουμε πολλές ελπίδες πως πρόκειται σύντομα να γίνει κάποια σημαντική τομή στην υπόθεση. Αν και ακόμα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσουμε για το συγκεκριμένο έγκλημα, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, κυρίως ως προς τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του και θα οδηγήσουν στην καταδίκη του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ