Τυνησία: Έξι τζιχαντιστές νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης
Έξι τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από τα πυρά μελών των στρατιωτικών δυνάμεων της Τυνησίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα με τη Λιβύη.
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν προχθές στη συγκεκριμένη πόλη, κατά της διάρκεια επίθεσης μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η στρατιωτική επιχείρηση έγινε αργά χθες το βράδυ και είχε ως στόχο ένα σπίτι στην Μπεν Γκερντάν, όπου έγιναν και 10 συλλήψεις υπόπτων, ενώ κατασχέθηκε και ποσότητα οπλισμού, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναπτύσσουν δράση στη γειτονική Λιβύη, κυρίως στην πόλη Σύρτη, επιδιώκοντας τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή.
Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «One Battle After Another» – Τα μεγάλα βραβεία σε Τζόρνταν και Μπάκλεϊ
05:09
Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
05:00
Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρήση αιγιαλού - Ποιους αφορά
04:00
Διακοπές Πάσχα: Στις 3 Απριλίου η τελευταία ημέρα μαθημάτων στα σχολεία - Οι αργίες του 2026
03:00