ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε στα τραυματά της η 16χρονη Ινδή, θύμα βιασμού

Υπέκυψε στα τραυματά της η 16χρονη Ινδή, θύμα βιασμού

Υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά της η 16χρονη Ινδή που είχε πέσει θύμα βιασμού και στη συνέχεια ο δράστης την έκαψε ζωντανή πάνω στη στέγη του σπιτιού της.

Η έφηβη, η οποία κάηκε στο 90% του σώματός της κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε τη Δευτέρα, πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί.

"Δυστυχώς δεν μπόρεσε να σωθεί παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας", δήλωσε ο αστυνομικός Ασουάνι Κουμάρ, αρμόδιος για την έρευνα. "Συλλάβαμε τον κατηγορούμενο. Είναι ένας 19χρονος ο οποίος φυλακίστηκε. Η έρευνα θα επιτρέψει να κατανοήσουμε τα κίνητρα και τις λεπτομέρειες του εγκλήματος αυτού".

Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο, που επικαλείται τον πατέρα του θύματος, ένας γείτονας από το χωριό τους στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές παρενοχλούσε την κόρη του εδώ και έναν χρόνο, παρά τις προειδοποιήσεις που του είχαν γίνει.

Ο ομαδικός βιασμός φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο του Νέου Δελχί που οδήγησε στον θάνατό της στα τέλη του 2012 είχε φέρει στο φως το μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων βίας με θύματα τις γυναίκες στην Ινδία.

Ο νόμος για τους δράστες βιασμών έχει γίνει αυστηρότερος μετά το έγκλημα αυτό που είχε προκαλέσει διεθνή καταδίκη, κυρίως όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή της δίκης και την ενίσχυση των ποινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ