Η Σελήνη έχει πλέον και δεύτερη σημαία
Ανανεώθηκε:
Το ρομποτικό σκάφος Chang'e 5 της Κίνας, το οποίο την Πέμπτη αναχώρησε από τη Σελήνη μετά από δύο μέρες παραμονής στην επιφάνεια της και τη συλλογή δείγματος, πρόλαβε να κάνει κάτι ακόμη: να «φυτέψει» την επίσημη κινεζική σημαία στο φεγγάρι.
Όπως έκανε γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA), που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που τράβηξε το Chang'e 5, η σημαία από ύφασμα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες στη Σελήνη.
Βεβαίως, λόγω έλλειψης αέρα στο φεγγάρι, η σημαία δεν κυματίζει, αλλά είναι στερεωμένη και ακίνητη.
Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ (η ΕΣΣΔ-Ρωσία, που έφθασε δεύτερη στη Σελήνη, δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο).
Αν το σεληνιακό δείγμα του Chang'e 5 φθάσει με επιτυχία στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει φέρει πέτρες και σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης.
Η κάψουλα με το πολύτιμο δείγμα αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.
«Σας ακούμε»: Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους αγρότες για τη συμφωνία Mercosur
09:35
Ινδονησία: Κροκόδειλος κατασπάραξε 10χρονο αγόρι σε ποτάμι ενώ κολυμπούσε με φίλους του (vid)
09:25
«Μάχη» να αποφύγει την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ δίνει η ByteDance - Δημιουργεί κοινοπραξία
09:24
Ο Αλέξανδρος Εξάρχου προσκεκλημένος του Ντόναλντ Τραμπ στο Κένεντι Σέντερ
09:19