Χάος στο Παρίσι: Δακρυγόνα και φωτιές σε συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών
Ανανεώθηκε:
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι σήμερα για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τα σχέδια για την πολιτική ασφάλειας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές θα καταλύσουν τις πολιτικές ελευθερίες.
Δεκάδες κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα.
Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια.
22 συλλήψεις
Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας σήμερα στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια.
Ειδικότερα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Μακρόν, αρκετά!» ή, «Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι» και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Νταρμανέν παραιτήσου» ή «Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας».
Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
«Όλοι μισούν την αστυνομία», «αντι-αντι-καπιταλιστές», φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες.
Το έργο «Last Days» για την ζωή και το θάνατο του Κερτ Κομπέιν στην Βασιλική όπερα του Λονδίνου
15:47
Κυπριακή προεδρία στη Ε.Ε.: Άμυνα, ασφάλεια, μεταναστευτικό και καθημερινότητα οι βασικοί άξονες
15:35
Μιχάλης Ζαμπίδης: Ο Iron Mike επιστρέφει στο ρινγκ μετά από δέκα χρόνια απουσίας
15:22
Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε στο λαιμό τη σύζυγο του και αυτοκτόνησε - Νοσηλεύεται η γυναίκα
15:13