ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι

Θετικός στον κορωνοϊό ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι
AP Photo/Julio Cortez

Την ανακοίνωση ότι ο προσωπικός δικηγόρος του και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό, έκανε ο απελθών πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζουλιάνι ταξιδεύει εδώ και έναν μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών κατά τη διάρκεια συναντήσεων στις οποίες δεν φοράει μάσκα.

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι, μακράν ο καλύτερος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης, και ο οποίος εργάστηκε ακατάπαυστα για να ξεσκεπάσει τις πιο διεφθαρμένες (μακράν!) εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κινεζικό ιό», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας εκ νέου μια έκφραση που έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Πεκίνου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις New York Times, οι οποίες επικαλούνται πηγή που δεν κατονομάζεται, ο 76χρονος πρώην δήμαρχος εισήχθη στο Georgetown University Medical Center την Κυριακή.

Την ίδια ημέρα είχε εμφανιστεί σε συνέντευξη στο Fox News να μιλά για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μέσα από το Twitter, ο Τζουλιάνι ευχαρίστησε τους φίλους και τους ακόλουθούς του για τις ευχές του και δήλωσε ότι «αισθάνεται καλά».

Ο γιος του δικηγόρου, ο Άντριου Τζουλιάνι, που εργάζεται στον Λευκό Οίκο και είχε προσβληθεί και ο ίδιος από τον νέο κορωνοϊό, διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι ο πατέρας του «ξεκουράζεται, δέχεται εξαίρετες φροντίδες και αισθάνεται καλά».

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, εν αναμονή των πρώτων μαζικών εμβολιασμών, που έχουν ήδη αρχίσει στη Ρωσία και προβλέπεται να ξεκινήσουν αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία σε απόλυτους αριθμούς (πάνω από 282.000 νεκροί), κατέγραψαν χθες Κυριακή κάπου 181.000 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 1.110 θανάτους ασθενών με την COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Εδώ και δύο εβδομάδες, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα ξεπερνά συχνά τους 2.000, όπως την άνοιξη, όταν η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της, και ξεπέρασαν πριν από πέντε ημέρες τους 2.900.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ