ΚΟΣΜΟΣ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη
INTIME/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού πρώην γερουσιαστή του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 87 ετών, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει ότι ο Πολ Σαρμπάνης ήταν μια «εμβληματική φιγούρα στην αμερικανική πολιτική και ένας δυνατός υπέρμαχος των θεμάτων του Ελληνισμού, για το οποίο η Ελλάδα θα είναι πάντα ευγνώμων».

«Θα μας λείψει πολύ», καταλήγει.

Την είδηση του θανάτου του πρώην γερουσιαστή ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

«Η οικογένειά μου νοιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας ότι έχουμε την υποστήριξη των κατοίκων του Μέριλαντ, που σήμαιναν τόσα πολλά για αυτόν και είχε την τιμή να τους υπηρετήσει.

«Ακολουθώντας τις οδηγίες των Πολιτειακών, τοπικών και υγειονομικών αρχών για την πανδημία της COVID-19, η οικογένειά μας θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική τελετή τις επόμενες ημέρες».

Ποιος ήταν ο Πολ Σαρμπάνης

Ο Πολ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Είχε τιμηθεί από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, με το Χρυσό Μετάλλιο, για την κοινοβουλευτική του παρουσία στις ΗΠΑ και τη στήριξη των ελληνικών θέσεων, αλλά και τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα, ήταν στενός φίλος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρει το Εθνικός Κήρυξ, είχε σταθεί στο πλευρό της οικογένειας Σαρμπάνη όταν απεβίωσε η σύζυγος του πρώην Γερουσιαστή, Χριστίνα Σαρμπάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ