ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Προχωρά σε 29.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2020 παρά την κρατική βοήθεια

Lufthansa: Προχωρά σε 29.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2020 παρά την κρατική βοήθεια
AP Photo

Σε απολύσεις 29.000 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του χρόνου και σε περικοπές ακόμα 10.000 θέσεων εργασίας την επόμενη χρονιά θα προχωρήσει ο αερομεταφορέας της Γερμανίας Lufthansa το επόμενο έτος, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα που μεταδίδει το Reuters.

Μπορεί η Lufthansa να έλαβε κρατική βοήθεια 9 δισ. ευρώ, ωστόσο ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας και οι θυγατρικές του, Eurowings, Swiss, Austrian και Brussels Airlines, μείωσαν τα δρομολόγια, το στόλο και το προσωπικό τους, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών δεν αναμένεται να ανακάμψει στα επίπεδα προ πανδημίας πριν το 2025.

Σύμφωνα με την Bild am Sonntag, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την εταιρεία, αυτή θα «κόψει» 20.000 θέσεις εργασίας εκτός της Γερμανίας και θα πουλήσει τη μονάδα LSG, η οποία απασχολεί 7.500 άτομα, μειώνοντας το συνολικό προσωπικό σε 109.000 άτομο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Lufthansa έχει ήδη χρησιμοποιήσει 3 δισ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης, ενώ αύριο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Το Reuters μετέδωσε προχθές ότι μια συμφωνία για μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας κέρδισε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών του γερμανικού συνδικάτου Verdi, που εργάζονται για την εταιρεία.

Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες «σταμάτα-ξεκίνα» στις συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων το συνδικάτο κατηγόρησε τη διοίκηση ότι προσπαθεί να μειώσει θέσεις εργασίας ακόμη και μετά την κρατική διάσωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ