ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο; Αποκαλύφθηκε ποιος βρίσκεται πίσω από τον μονόλιθο της Καλιφόρνια

Λύθηκε το μυστήριο; Αποκαλύφθηκε ποιος βρίσκεται πίσω από τον μονόλιθο της Καλιφόρνια
Robert Iosub/ziarpiatraneamt.ro via AP, File

Για πρώτη φορά, αποκαλύπτεται ποιος κρύβεται πίσω από την εμφάνιση ενός από τους μονόλιθους, που εμφανίστηκε μυστηριωδώς τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτούς.

Μια ομάδα τεσσάρων καλλιτεχνών και κατασκευαστών έλυσαν το μυστήριο, αποκαλύπτοντας ότι αυτοί είναι οι δημιουργοί του μεταλλικού μονόλιθου που βρέθηκε μυστηριωδώς στην κορυφή του Pine Mountain Loop στο Stadium Park στην πόλη Ατασκαντέρο στην Καλιφόρνια την Τρίτη. Η ομάδα ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με την αντικατάσταση του εν λόγω μονόλιθου, αφού ο πρωτότυπος αφαιρέθηκε από το σημείο από μια ομάδα νεαρών, που έβαλαν έναν σταυρό στη θέση του.

«Σκοπεύαμε να είναι ένα κομμάτι αντάρτικης τέχνης. Αλλά όταν τον αφαίρεσαν με τέτοιο κακόβουλο τρόπο, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να το αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο Γουέιντ ΜακΚένζι, ένας από τους δημιουργούς του μονόλιθου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Την Παρασκευή, ακόμα ένας μεταλλικός μονόλιθος ανακαλύφθηκε στο Λας Βέγκας, ενώ το πρωί του Σαββάτου κατασκηνωτές ανακάλυψαν ακόμα έναν στο εθνικό πάρκο Los Padres. Ο τελευταίος είχε γραμμένη πάνω του με κόκκινα γράμματα τη λέξη «Προσοχή» και είχε πάω του την εικόνα ενός ούφο. Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τον μονόλιθο στην Καλιφόρνια, είπε ότι δεν είχε τοποθετήσει τους άλλους.

Η… φρενίτιδα με τους μονόλιθους ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε ο πρώτος στην έρημο της Γιούτα στις 18 Νοεμβρίου, τον οποίο μερικές μέρες μετά, τέσσερις άγνωστοι το έσπασαν σε μικρότερα κομμάτια και τον μετέφεραν με ένα καρότσι.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν δύο ακόμα μυστηριώδεις μονόλιθοι: ο ένας στην κορυφή ενός βουνού στη Ρουμανία και ο άλλος στο Ατασκαντέρο. Και οι δύο αφαιρέθηκαν εντός ελάχιστων ημερών, αυτός της Ρουμανίας από αγνώστους και αυτός στην Καλιφόρνια από δύο άντρες που το έσυραν από το βουνό το πρωί της Πέμπτης.

Ο φίλος του ΜακΚένζι, Τράβις Κίνευ, που βοήθησε επίσης στην κατασκευή του μονόλιθου, είπε ότι τους κίνησε το ενδιαφέρον η εμφάνιση του πρώτου μονόλιθου στη Γιούτα. Μετά και από την εμφάνιση του δεύτερου στη Ρουμανία, αποφάσισαν ότι έπρεπε να υπάρξει και ένας τρίτος, τον οποίο έφτιαξαν οι ίδιοι μέσα σε λίγες ώρες από ανοξείδωτο ατσάλι και μετέφεραν όλο το κομμάτι, μήκους 10 μέτρων, σε ύψος 1.300 ποδιών. Όπως είπε, δεν φανταζόταν ότι θα γίνει viral και ότι άνθρωποι από παρακείμενες πόλεις θα έσπευδαν να το δουν. Ένας πεζοπόρος τον ανακάλυψε το επόμενο πρωί.

Αφού το αφαίρεσαν, ο ΜακΚένζι είπε ότι απευθύνθηκαν στο δήμαρχο της πόλης και προσφέρθηκαν να φτιάξουν μια εγκατάσταση κάπου στην πόλη, ωστόσο εκείνος τους είπε ότι το καλύτερο σημείο είναι το βουνό. Επιστρατεύοντας και άλλους για την μεταφορά του αυτή τη φορά, η ομάδα το ξαναπήγε στο σημείο όπου το είχε στήσει την πρώτη φορά, ανεβάζοντας και βίντεο.

«Επαναφέρει το χαρμόσυνο πνεύμα που μας πήραν, και δίνει στους ανθρώπους κάτι για να ανυπομονούν», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ