ΚΟΣΜΟΣ

Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χλμ κάθε χρόνο για να συναντήσει τον σωτήρα του (vid)

Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χλμ κάθε χρόνο για να συναντήσει τον σωτήρα του (vid)
YOUTUBE

Ηχηρή και πειστική απάντηση σε όσους θεωρούν ότι λίγα είναι τα ζώα που μπορούν να αντιληφθούν αλλά και να ανταποδώσουν την αγάπη δίνει ένας πιγκουίνος ο οποίος έχει και όνομα...

Ο Ντίντιμ πήρε το όνομά του από τον ψαρά που τον εντόπισε να περιμένει καρτερικά τη στιγμή του θανάτου του. Καλυμμένος ολόκληρος από πετρέλαιο και πεσμένος σε κάτι βράχια, αργόσβηνε πριν πέσει πάνω του ένας ερασιτέχνης ψαράς με το όνομα Joao Pereira de Souza, το 2011.

Όπως γράφει ο Independent, ο 67χρονος τότε Σόουζα ανέλαβε να σώσει τον πιγκουίνο. Τον καθάρισε από το πετρέλαιο και άρχισε να τον ταΐζει καθημερινά ψάρια ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

penguin1

Rio de Janeiro Federal University

Ο Ντίντιμ τα κατάφερε και όταν πια στάθηκε στα πόδια του, είχε την ευκαιρία να φύγει από την παραλία ενός μικρού νησιού, λίγο έξω από το Ρίο ντε Ζανέιρο. Δεν το έκανε όμως. Έμεινε δίπλα στον σωτήρα του για μήνες πριν αναχωρήσει για τις ακτές της Αργεντινής και της Χιλής. Μόνο που δεν τον ξέχασε ποτέ.

«Ερχεται κάθε χρόνο και με επισκέπτεται από τότε. Μένει μαζί μου οκτώ μήνες και ξαναφεύγει. Δεν αφήνει κανέναν να τον αγγίξει παρά μόνο εμένα. Και για να είμαι ειλικρινής, κάθε φορά έρχεται και πιο χαρούμενος, μοιάζει να δένεται όλο και περισσότερο μαζί μου», δηλώνει στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV ο πανευτυχής ψαράς.

penguin2

Rio de Janeiro Federal University

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του βιολόγου Κραγιέφσκι:

«Δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι ο πιγκουίνος πιστεύει ότι ο ψαράς είναι μέλος της οικογένειάς του και πιγκουίνος επίσης. Όταν τον βλέπει κουνά την ουρά του όπως ακριβώς κάνουν τα σκυλιά».

Αξίζει να σημειωθεί το εξής εντυπωσιακό. Για να επανενωθεί με τον Ζοάο, ο Ντίντιμ πιστεύεται ότι διανύει περίπου 8.000 χλμ κάθε χρόνο κολυμπώντας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ