ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο αποφασίζει για τη δημοσιοποίηση των πορνό του Οσάμα μπιν Λάντεν

Δικαστήριο αποφασίζει για τη δημοσιοποίηση των πορνό του Οσάμα μπιν Λάντεν
EPA

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καλείται να εξετάσει μία καταγγελία που απαιτεί από την CIA να συμμορφωθεί με τον νόμο που προβλέπει την ελευθερία της πληροφορίας (FOIA).

Αυτή η καταγγελία γίνεται σε προσπάθεια να δημοσιοποιηθούν ερωτικά βίντεο που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια επιδρομής που έγινε σε καταφύγιο της Αλ-Κάιντα το 2011 στο Πακιστάν.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον και ανατέθηκε στον Δικαστή Ketanji Brown Jackson, ο οποίος είναι και υποψήφιος από τον Πρόεδρο Ομπάμα ώστε να μπορέσει να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στο Ανώτατο Δικαστικό Σώμα από τον θάνατο του Antonin Scalia τον προηγούμενο μήνα.

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα, αξιωματούχοι που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι δήλωσαν στο Reuters ότι βρέθηκε μία μεγάλη συλλογή από ακατάλληλα βίντεο του τρομοκράτη και τα οποία πήραν πράκτορες των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις πληροφοριών που κατασχέθηκαν από την επιδρομή στο Πακιστάν. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί έγγραφα μέσω της ιστοσελίδας του Combating Terrorism Center (Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας) του West Point, πρόσθετα αρχεία χρησιμοποιήθηκαν σε δίκη κατά της τρομοκρατίας που έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 και ακόμη περισσότερες δημοσιεύσεις
αρχείων έχουν γίνει από το γραφείο του διευθυντή της CIA James R. Clapper τον Μάιο του 2015 αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο καμία από αυτές τις δημοσιοποιήσεις δεν περιλαμβάνει πορνογραφικό υλικό. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει ελάχιστο οπτικοακουστικό υλικό εκτός από ένα βίντεο το οποίο περιέχει την περιγραφή ενός χειρόγραφου σημειώματος που αναρτήθηκε σε blog.

Άραγε πρέπει η όχι να δημοσιοποιηθούν τα ερωτικά βίντεο του Οσάμα Μπιν Λάντεν;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ