ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έρευνα ο γιος του Τζο Μπάιντεν για φορολογικές υποθέσεις

Υπό έρευνα ο γιος του Τζο Μπάιντεν για φορολογικές υποθέσεις
AP Photo/Andrew Harnik, Pool

Ο γιος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, υπόκειται σε έρευνα για φορολογικές υποθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο 50χρονος επιχειρηματίας

Η έρευνα διεξάγεται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ και όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές, σχετίζεται με επιχειρηματικές συμφωνίες του με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα.

Όπως δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν, παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά είναι πεπεισμένος ότι μια «αντικειμενική αναθεώρηση» θα δείξει ότι έχει διαχειριστεί τις υποθέσεις του «νόμιμα και κατάλληλα» και ότι «δεν έκανε τίποτα κακό».

Σύμφωνα με την ομάδα μετάβασης στην εξουσία του Τζο Μπάιντεν, ο εκλεγμένος πρόεδρος δηλώνει «περήφανος για τον γιο του».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Χάντερ Μπάιντεν «αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, μόνο για να βγει από όλο αυτό πιο δυνατός».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε σχετικά με την έρευνα την Τρίτη, δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται αναφορές, οι φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν ερευνώνται από το 2018, προτού καν ο πατέρας του αναδειχθεί υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα.

Ο 50χρονος έχει αποτελέσει συχνό στόχο της ρεπουμπλικανικής κριτικής κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2020, εστιάζοντας στις επιχειρηματικές του συναλλαγές στην Ουκρανία και την Κίνα, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Η έρευνα για τις φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν έρχεται την ώρα που ο πατέρας του προσπαθεί να στήσει το επιτελείο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ