ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, οι «προσωπικότητες της χρονιάς» για το περιοδικό Time

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, οι «προσωπικότητες της χρονιάς» για το περιοδικό Time
CNNi

Τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις χαρακτηρίζει «προσωπικότητες της χρονιάς» για το 2020 το περιοδικό Time.

Το δίδυμο του Μπάιντεν, ενός Δημοκρατικού βετεράνου της πολιτικής, 78 ετών, ο οποίος θα ορκιστεί και θα γίνει την 20ή Ιανουαρίου ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και της Χάρις, της πρώτης γυναίκας που θα γίνει αντιπρόεδρος της χώρας, επελέγη ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιπες τρεις ήταν αυτή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη, και αυτή του Δρ. Άντονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του περιοδικού Edward Felsenthal, η επιλογή έγινε «διότι αλλάζουν την αμερικανική ιστορία, διότι δείχνουν ότι οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι μεγαλύτερες από την οργή του διχασμού, διότι μοιράστηκαν ένα όραμα επούλωσης ενός κόσμου σε πένθους, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις είναι οι Προσωπικότητες της Χρονιάς του ΤΙΜΕ για το 2020».

Το εξώφυλλο του περιοδικού καταλαμβάνει ολόκληρο φωτογραφία των Μπάιντεν και Χάρις πλάι-πλάι, με τον τίτλο να αναφέρει πως «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»).

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους στην αμερικανική ιστορία που κατάφερε να κερδίσει πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία, υπογράμμισε το Time. Είναι μόλις η δέκατη φορά που συμβαίνει αυτό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί τη νίκη του αντιπάλου του, παρότι ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά σχεδόν 7 εκατομμυρίων ψήφων.

Ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες-κλειδιά της ‘ζώνης της σκουριάς’», κατά το περιοδικό.

«Μαζί, [οι Μπάιντεν και Χάρις] πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα» και «η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν», πρόσθεσε στο κείμενό του.

Για πρώτη φορά, το Time — το οποίο δεν διαθέτει πια την αύρα που είχε τον 20ό αιώνα — παρουσίασε σε ειδική εκπομπή που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC την επιλογή του, με το αφιέρωμα να συμπεριλαμβάνει ερμηνείες από τον θρυλικό αμερικανό τραγουδοποιό και ερμηνευτή Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημα BTS της K-Pop.

Επιχειρηματίας τις χρονιάς, στο ίδιο περιοδικό, αναδείχθηκε ο CEO της Zoom, της γνωστής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, Eric Yuan.

Πέρυσι το περιοδικό, το οποίο απονέμει τον τίτλο από το 1927, είχε αναδείξει ως Πρόσωπο της Χρονιάς τη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ