ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Τη Δευτέρα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στα 14 ειδικά κέντρα διανομής

Καναδάς: Τη Δευτέρα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στα 14 ειδικά κέντρα διανομής
Olivier Hoslet, Pool via AP

Οι πρώτες 30.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αναμένεται να φτάσουν σύντομα στον Καναδά, επιτρέποντας στις Αρχές να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 ενώ η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας, δήλωσαν σήμερα Καναδοί αξιωματούχοι.

Ο Καναδάς έγινε την Τετάρτη η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν, που ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19.

«Προς όλους τους Καναδούς -αν αισθάνεστε ανακούφιση και ελπίδα, δεν είσαστε μόνοι σας. Αυτά είναι τα καλά νέα που χρειαζόμασταν όλοι», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Όμως να θυμάστε, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα μαζικό σχέδιο σε έναν μακρύ χειμώνα», σημείωσε.

Τα φορτία με τα εμβόλια θα σταλούν σε 14 ειδικά κέντρα διανομής στον Καναδά. Ο στρατός έχει επιφορτιστεί να βοηθήσει σε αυτό.

Ο υποστράτηγος Ντάνι Φόρτιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιμελητειακής υποστήριξης, δήλωσε ότι οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να φτάνουν στα κέντρα αυτά την Δευτέρα.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 435.330 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 12.983 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Οι περισσότερες από τις μεγάλες επαρχίες του επέβαλαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις και τις συναθροίσεις ώστε να αναχαιτίσουν ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ