ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Κορωνοϊός: Υπέρ του «σκληρού» lockdown οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών

Γερμανία - Κορωνοϊός: Υπέρ του «σκληρού» lockdown οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών
AP Photo/Michael Probst

Λόγω του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού κρουσμάτων και θανάτων, ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ ζητά άμεση πολιτική δράση.

«Στη Γερμανία, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και πάλι εκθετικά. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτή η εξέλιξη» δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην επέκταση του μερικού lockdown το οποίο ισχύει στην Γερμανία από τον Νοέμβριο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης πολιτικής αντίδρασης και της εφαρμογής ενός «σκληρού» lockdown λόγω αυτής της εξέλιξης.

«Η μόνη ευκαιρία να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης είναι ένα (σκληρό) lockdown, το οποίο πρέπει να γίνει αμέσως, Αν περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει μετά να δώσουμε μάχη με τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων επί μήνες. Το πλεονέκτημα για το οποίο αγωνίστηκε η Γερμανία την άνοιξη χάθηκε. Ωστόσο, αυτό δεν οφείλεται στην απειθαρχία του λαού, αλλά κυρίως στα ανεπαρκή μέτρα», δήλωσε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός της στο περιοδικό «Der Spiegel».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ