Κορωνοϊός - Σουηδία: Ρεκόρ νοσηλευομένων σημειώθηκε στη χώρα
Ανανεώθηκε:
Η Σουηδία, γνωστή για την χαλαρή αντιμετώπιση της πανδημίας, κατέγραψε σήμερα ρεκόρ στον αριθμό ασθενών από κορωνοϊό που νοσηλεύονται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο (SVT) μετέδωσε ότι συνολικά 2.389 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε ΜΕΘ, έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη για τη νόσο σήμερα, 65 περισσότερα άτομα από όσα στις 20 Απριλίου, όταν καταγράφηκε το προηγούμενο ρεκόρ.
Σύμφωνα με τη SVT, τρεις από τις 21 επαρχίες της χώρας δεν παρείχαν σήμερα επικαιροποιημένα δεδομένα για την Covid-19 και ότι χρησιμοποίησε τα τελευταία στοιχεία που αναφέρθηκαν για αυτές τις περιοχές.
Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας, αρμόδιο για τη συλλογή στατιστικών στοιχεία για την υγεία, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως τον υπολογισμό.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, η Σουηδία έχει αποφύγει την επιβολή χρήσης μασκών και lockdown, αντιθέτως εστιάζει σε εθελοντικά μέτρα, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η καλή υγιεινή.
Η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερους από 7.500 θανάτους, πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό από τους σκανδιναβικούς γείτονές της, αλλά αριθμός χαμηλότερος σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, οι οποίες επέλεξαν το μέτρο του lockdown.
SPONSORED
GRECA: Τι και πώς αγοράζουν online οι Έλληνες καταναλωτές - Η άνοδος των lockers και οι πληρωμές
08:25
Γεωργιάδης για μήνυση Ανδρουλάκη: Μόνο αν είμαι σε κώμα δεν θα πάω στο δικαστήριο
08:13
ΟΠΕΚΕΠΕ: Με πούλμαν στην Αθήνα οι «17» της Θεσσαλονίκης - Πώς άρπαξαν επιδοτήσεις 4,5 εκατ. ευρώ
08:07
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από το «Backrooms» μέχρι τον Μαντς Μίκελσεν
08:06