ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Ναβάλνι - Κρεμλίνο: Ανοησίες ότι επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν δύο φορές

Υπόθεση Ναβάλνι - Κρεμλίνο: Ανοησίες ότι επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν δύο φορές
Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Ως ανοησίες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times σύμφωνα με το οποίο επιχείρησαν να δηλητηριάσουν δύο φορές τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, χρησιμοποιώντας μάλιστα έκφραση της αγγλικής αργκό.

«Παρόλα αυτά οι The Sunday Times, είναι ένα κυριακάτικο ανάγνωσμα, ρόμπα. Τι να σας πω. Υπάρχουν ψευδείς πληροφορίες, αλλά υπάρχουν και τέτοιες ειδήσεις, που θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει με μια τόσο περιεκτική λέξη. Υπάρχει μια τέτοια αγγλική λέξη bullshit, αυτό είναι λοιπόν bullshit. Δεν θα πω τίποτα άλλο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η εφημερίδα The Sunday Times στις 13 Δεκεμβρίου έγραψε ότι τον Ναβάλνι προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν δεύτερη φορά ενώ νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο του Όμσκ.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές στα όργανα ασφαλείας της Γερμανίας οι οποίες «ανέφεραν στους συναδέλφους τους στην Βρετανία ότι άτομα που βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του Ναβάλνι, έκαναν μια ακόμη απόπειρα να τον δηλητηριάσουν στην στιγμή που βρίσκονταν σε τεχνητό κώμα, πριν τον μεταφέρουν στο αεροσκάφος» που τον μετέφερε στο Βερολίνο.

Έρευνα CNNi: Ο Αλεξέι Ναβάλνι προφανώς δηλητηριάστηκε από την ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ