Ιράν: Κατά της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας, λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 καταδίκασε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτηρίζοντάς τες «περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου».
«Ο εθισμός των ΗΠΑ στις κυρώσεις και η περιφρόνησή τους προς το διεθνές δίκαιο επιδεικνύονται για μία ακόμη φορά. Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησής της», επεσήμανε ο Ζαρίφ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ως «ολέθριο λάθος» καταδικάζει άλλωστε τις εις βάρος κυρώσεις της από την αμερικανική κυβέρνηση για τους S-400 και η Άγκυρα, απειλώντας μάλιστα ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν οι ΗΠΑ δεν ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους.
Είναι φανερό πως η απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της συμμάχου χώρας της στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας, αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών δρομολογώντας ένα «ντόμινο» σημαντικών εξελίξεων.
Οι κυρώσεις απευθύνονται κατά του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων της, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων.
SPONSORED
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα ποδηλασίας
07:58
Στο Ιράν ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για συμφωνία με τις ΗΠΑ
07:55
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα
07:45
Η ΕΤΑΝΑΠ Σαμαριά πολύ κοντά στην εξαγορά των ιστορικών νερών της Κρήτης
07:44