ΚΟΣΜΟΣ

Και ο δεύτερος σκηνοθέτης του «Matrix» αποκάλυψε ότι είναι transgender

Και ο δεύτερος σκηνοθέτης του «Matrix» αποκάλυψε ότι είναι transgender
Οι δημιουργοί της τριλογίας Matrix REUTERS/Fred Prouser/Files

Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του δημιουργού της σειράς ταινιών «Matrix», Larry Wachowski πως είναι διεμφυλικός, ο αδερφός του και επίσης σκηνοθέτης στην ίδια ταινία Andy Wachowski αποκάλυψε με τη σειρά του τη νέα του transgender ταυτότητα, ανακοινώνοντας πως από εδώ και στο εξής το όνομά του είναι Lilly.

Η 48χρονη Lilly Wachowski, μιλώντας στην εφημερίδα Windy City Times του Σικάγο, εξήγησε πως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την νέα της ταυτότητα, έπειτα από «πιέσεις» δημοσιογράφων να μιλήσει για την ιστορία της. «Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να παραδεχθώ δημόσια την ταυτότητά μου. Ξέρετε, όταν είσαι τρανσέξουαλ είναι δύσκολο να κρύβεσαι. Απλώς χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα στο μυαλό μου,
για να νιώσω άνετα. Αλλά προφανώς δεν το αποφασίζω εγώ αυτό», δήλωσε η Wachowski.

Στην δήλωσή της η Lilly έθιξε τον αγώνα που δίνει η τρανσέξουαλ κοινότητα, και είπε ότι ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος, «συνεχίζουμε να δαιμονοποιούμαστε και να διασυρόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης, όπου επιθετικές διαφημίσεις μας παρουσιάζουν ως αρπακτικά και θέλουν να μας στερήσουν ακόμα και το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα».

«Οπότε ναι, είμαι τρανσέξουαλ, και ναι έχω περάσει το στάδιο της μετάβασης», είπε, σημειώνοντας πως ήδη γνωρίζουν όλη την αλήθεια για την νέα της ταυτότητα η γυναίκα της, η οικογένειά της και οι φίλοι της.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της Lilly, ο Larry, είχε ήδη κάνει γνωστό από το 2012 ότι προχώρησε σε αλλαγή φύλου και πλέον ονομάζεται Lana.

Οι Wachowski, που είναι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και συγγραφείς κόμικς, γύρισαν μαζί την πρώτη ταινία τους το 1996 και έγιναν γνωστοί λίγα χρόνια αργότερα με την τριλογία Matrix, ενώ είναι οι δημιουργοί επιτυχημένων ταινιών όπως το «V for Vendetta» και της σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix «Sense8».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ