Βρετανοί πανεπιστημιακοί: Το Βrexit θα είναι καταστροφή
Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκαν ο γνωστός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, καθώς επίσης και τουλάχιστον 150 πανεπιστημιακοί, τονίζοντας ότι ενδεχόμενο Brexit θα ήταν καταστροφικό για την επιστήμη και την έρευνα.
Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους η οποία δημοσιεύτηκε στους Times «θα ήταν καταστροφή για την επιστήμη και τα βρετανικά πανεπιστήμια αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, προκαλώντας μια απώλεια της ελευθερίας μετακίνησης των επιστημόνων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης».
Οι περισσότεροι από 150 που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Κέμπριτζ, μέλη της βρετανικής Royal Society.
Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη για την ευημερία της Βρετανίας μακροπρόθεσμα και ότι η συμμετοχή της στην ΕΕ αύξησε τις χρηματοδοτήσεις για την επιστημονική έρευνα και επέτρεψε στη χώρα να προσελκύσει ευρωπαίους επιστήμονες.
Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην ΕΕ. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν προς το παρόν μια σαφή τάση προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δίδοντας μόνον ένα ελαφρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, το οποίο αφήνει να διαφανεί ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.
SPONSORED
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα άσκησης σε 4 πάρκα για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ - Το πρόγραμμα
05:00
Νέα ρύθμιση 72 δόσεων: Που καθορίζεται το ποσό ελάχιστης δόσης - Ποιοι μένουν εκτός
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές των παιδικών κατασκηνώσεων
03:00
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Δευτέρα 25/05 οι αιτήσεις εισαγωγής σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ
02:00